Βιογραφικό

ΗΡΙΔΑΝΟΣ Π. ΚΕΦΑΛΑΣ

Γεννήθηκα στη Ξάνθη το 1960 όπου και έμεινα μέχρι το 2009.

Σπούδασα οικονομικά - μάρκετινγκ στη Θεσσαλονίκη στο αγγλικό κολέγιο ICBS.

Η αγάπη μου για τη ζωγραφική εκδηλώθηκε από παιδί. Τον Οκτώβρη του 1984 παρουσιάζω την πρώτη μου έκθεση, εκθέτοντας τα έργα μου στο χώρο που στεγάστηκε και το εργαστήριό μου για 15 χρόνια.

Ακολούθησαν άλλες δύο ατομικές εκθέσεις, και συμμετοχές σε πολλές ομαδικές .
Έργα μου κοσμούν ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους καθώς και ξενοδοχεία, ( Le shale της skoda Xanthi με 30 έργα ) και ιδιωτικές συλλογές.

Συμμετείχα σαν εκπαιδευτικός σε σεμινάρια της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης 1993-1994 παραδίδοντας μαθήματα αγιογραφίας και συντήρησης έργων τέχνης.

Παρέδωσα μαθήματα ζωγραφικής μέσο προγραμμάτων των Ν.Ε.Λ.Ε. Ξάνθης 1996-1997 και επιπλέον στα προγράμματα πολιτισμού σε παιδιά του ψυχολογικού κέντρου Ξάνθης 1997-1998.
Ήμουν μέλος της ομάδας συντήρησης και αποκατάστασης του λαογραφικού μουσείου Φ.Ε.Ξ. στον τομέα των τοιχογραφιών.

Πήρα μέρος ως σχεδιαστής και κατασκευαστής των καρναβαλικών αρμάτων των λαογραφικών γιορτών Ξάνθης από το 1995-2003.

Σχεδίασα και κατασκεύασα πολλά θεατρικά σκηνικά σε τοπικό επίπεδο καθώς και ντεκόρ επαγγελματικών χώρων.

Φιλοτέχνησα αφίσες , διαφημιστικές μακέτες και εξώφυλλα βιβλίων.
Το Σεπτέμβριο του 2003 δημιουργώ τον εκθεσιακό χώρο "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΗΡΙΔΑΝΟΣ" όπου εκθέτω τα έργα μου και παραδίδω μαθήματα ζωγραφικής μέχρι το 2009.

Συμμετείχα σε αρκετές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μια εκ των τελευταίων ήταν η ομαδική έκθεση που έγινε στην Αθήνα-κολωνάκι στο ART EVENT "ROMANOS & FRIENDS - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ" 8-9-10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011...
ΣΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ...με το έργο "ΕΚΑΤΗ".

Από 8/7 έως 8/8/2011 παρουσιάζω ένα μέρος από την τελευταία μου δουλειά ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ στο ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στην Τήνο μαζί με πολλούς άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες που οργανώνει και επιμελείται το BAZAART’S στην 3η του εικαστική συνάντηση ελλήνων καλλιτεχνών.

To 2009 μετακομίζω στη Λάρισα όπου μένω μέχρι το Ιούλιο του 2014 παίρνοντας μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.

Τον Αύγουστο του 2014 μετακομίζω στο Βόλο.

Συμμετέχω ως ιδρυτικό μέλος στη σχολή "ΤΕΧΝΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ ΑΡΓΩ" παραδίδοντας μαθήματα ζωγραφικής και επιπλέον συνεχίζω να δημιουργώ στο νέο εργαστήρι μου την επόμενη σειρά έργων μου.

Συνεργάζομαι με τον εκδοτικό οίκο "ΗΡΑ"στο Βόλο, σχεδιάζοντας εξώφυλλα βιβλίων και εικονογραφώντας βιβλία και παραμύθια που εκδίδει ο οίκος της κ. Μαρίας Αρφέ .

Πραγματοποιώ την πρώτη μου ατομική έκθεση τον Δεκέμβρη του 2014 στο Μουσείο Λαϊκής Ιστορίας Πηλίου.

  • ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΚΦΡΑΣΙΣ ΤΗΣ ΘΗΛΕΑΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΑ! ΖΕΥΓΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΦΥΟΥΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΩΣΤΕ Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΗΣ ΘΕΑΣ ΕΚΑΤΗΣ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ! ΖΕΥΓΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  • Υπέροχος πίνακας κε Ηριδανέ, γεμάτος ζωντάνια και οραματική δύναμη. Σας εύχομαι ότι καλύτερο. Αργύρης Πάσος
  • Το έργο σας είναι υπέροχο. 
    Το έβαλα στην βορειοανατολική πλευρά του δωματίου μου, όπως μου είπατε...και οι αυπνίες ΤΕΛΟΣΣΣ...
    Το έχουν θαυμάσει πάρα πολλοί….Κύριε Ηριδανέ σας ευχαριστώ πολύ. Σπύρος Π.
Στα πλαίσια της πολύ επιτυχημένης συνεργασίας μου με την γκαλερί Laifos της Πάτρας, άρχισε και η ηλεκτρονική διάθεση στο www.laifos.com των έργων μου, καθώς και αντιγράφων τους. Όπως θα διαπιστώσετε οι τιμές των έργων μου, (κατέξαίρεσην) θα είναι ιδιαίτερα προσιτές και θα ισχύουν μόνο μέσου του συγκεκριμένου site (Επωφεληθείτε...!!!)
Βιογραφικό Ηριδανός Κεφαλάς
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ CONTACT
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ALL CONTENT COPYRIGHT
© HRIDANOS KEFALAS
hello world!


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram