ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

μοντέρνοι πίνακες για ιδιώτες

ΕΛΑΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΚΑΜΒΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 65Χ87

ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ-ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΖΩΟΠΟΙΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Έχει διφορούμενο νόημα, αφού συμβολίζει τόσο την ουράνια τελείωση, όσο και το γήινο πάθος, το άνθος αντιπροσωπεύει ταυτόχρονα Χρόνο και Αιωνιότητα, ζωή και θάνατο, γονιμότητα και παρθενία.

Στη Δύση το ρόδο και το κρίνο κατέχουν τη θέση που έχει ο λωτός στην Ανατολή και το μυστικό ρόδο ακολουθεί στενά το συμβολισμό του λωτού. Το ρόδο είναι η τελείωση, το πλήρωμα, η ολοκλήρωση, το μυστήριο της ζωής, το κέντρο καρδιάς της ζωής, το άγνωστο, η ομορφιά, η χάρη, η ευτυχία αλλά και η τρυφηλότητα, τα πάθη και σχετίζεται με το κρασί, τον αισθησιασμό και την αποπλάνηση.

Στο συμβολισμό της καρδιάς το ρόδο κατέχει το κεντρικό σημείο του σταυρού, το σημείο της ένωσης. Σαν άνθος των θηλυκών θεοτήτων δείχνει αγάπη, ζωή, δημιουργία, γονιμότητα, ομορφιά και επίσης παρθενία.

Η παροδικότητα του ρόδου συμβολίζει θάνατο, θνητότητα και θλίψη. Τα αγκάθια του υποδηλώνουν τον πόνο, το αίμα και το μαρτύριο. Σαν ταφικό συμβολίζει την αιώνια ζωή, την αιώνια Άνοιξη, την ανάσταση.

Το ρόδο επίσης αντιπροσωπεύει τη σιωπή και τη μυστικότητα, όπως το sub rosa, ένα ρόδο που κρέμεται ή απεικονίζεται στις αίθουσες συμβουλίων για να συμβολίσει τη μυστικότητα και τη διακριτικότητα.

SHARE - ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΚΦΡΑΣΙΣ ΤΗΣ ΘΗΛΕΑΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΑ! ΖΕΥΓΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΦΥΟΥΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΩΣΤΕ Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΗΣ ΘΕΑΣ ΕΚΑΤΗΣ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ! ΖΕΥΓΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  • Υπέροχος πίνακας κε Ηριδανέ, γεμάτος ζωντάνια και οραματική δύναμη. Σας εύχομαι ότι καλύτερο. Αργύρης Πάσος
  • Το έργο σας είναι υπέροχο. 
    Το έβαλα στην βορειοανατολική πλευρά του δωματίου μου, όπως μου είπατε...και οι αυπνίες ΤΕΛΟΣΣΣ...
    Το έχουν θαυμάσει πάρα πολλοί….Κύριε Ηριδανέ σας ευχαριστώ πολύ. Σπύρος Π.
Στα πλαίσια της πολύ επιτυχημένης συνεργασίας μου με την γκαλερί Laifos της Πάτρας, άρχισε και η ηλεκτρονική διάθεση στο www.laifos.com των έργων μου, καθώς και αντιγράφων τους. Όπως θα διαπιστώσετε οι τιμές των έργων μου, (κατέξαίρεσην) θα είναι ιδιαίτερα προσιτές και θα ισχύουν μόνο μέσου του συγκεκριμένου site (Επωφεληθείτε...!!!)
Βιογραφικό Ηριδανός Κεφαλάς
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ CONTACT
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ALL CONTENT COPYRIGHT
© HRIDANOS KEFALAS
hello world!


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram