ΑΡΧΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ- ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΝΛΟΓΩΝ ΟΝΤΩΝ

ΕΛΑΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΚΑΜΒΑ, πίνακες ζωγραφικής για ιατρεία

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 70Χ70

ΑΡΧΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΝΛΟΓΩΝ ΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

Το ερώτημα για την προέλευση του Σύμπαντος κατέχει κεντρική θέση στην ανθρώπινη διανόηση από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας.

Στην αρχαία Ελλάδα υπήρξαν εμπνευσμένοι μύστες όπως ο Ορφέας, οι οποίοι με συμβολικό τρόπο επεχείρησαν να εξηγήσουν την πρόελευση του κόσμου και των όντων. Ακολούθως οι Προσωκρατικοί φιλόσοφοι, οι οποίοι πρώτοι θεμελίωσαν την επιστημονική σκέψη, ανεζήτησαν τις αιτίες των φυσικών φαινομένων αποδίδοντάς τις όχι σε υπερκόσμιες δυνάμεις, αλλά σε φυσικούς νόμους που υπόκεινται στην ανθρώπινη έρευνα. Αργότερα βέβαια, η πλατωνική, η αριστοτελική και ακολούθως η χριστιανική σκέψη εμπλούτισαν την φιλοσοφική και επιστημονική έρευνα.

Η σύγχρονη κοσμολογία ωστόσο έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο χάρη στην ανάπτυξη επιμέρους κλάδων της. Η παρατηρησιακή αστρονομία, η κβαντομηχανική, η θεωρητική φυσική και τα μαθηματικά. Στο επιστημονικό οπλοστάσιο έχουν προστεθεί σημαντικά επιτεύγματα όπως διαστημικά τηλεσκόπια, αλλά και επιταχυντές σωματιδίων.

Η Μεγάλη Έκρηξη

Μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές κατακτήσεις όλων των εποχών υπήρξε η διατύπωση από τον Αϊνστάϊν αρχικά της θεωρίας της Ειδικής Σχετικότητας και ακολούθως της Γενικής Σχετικότητας.

Το κύριο φιλοσοφικό ερώτημα που ανακύπτει, είναι τι υπήρχε «πριν» από την Μεγάλη Έκρηξη. Αν όμως αποδεχθούμε ότι το Σύμπαν έχει μία συγκεκριμένη αρχή, κατά λογική συνέπεια δεν μπορεί να γίνει λόγος για οποιαδήποτε κατάσταση που αναφέρεται στο «πριν» της δημιουργίας. Εφόσον ο χώρος και ο χρόνος δημιουργούνται την στιγμή της εκρήξεως.

SHARE - ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΚΦΡΑΣΙΣ ΤΗΣ ΘΗΛΕΑΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΑ! ΖΕΥΓΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΦΥΟΥΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΩΣΤΕ Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΗΣ ΘΕΑΣ ΕΚΑΤΗΣ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ! ΖΕΥΓΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  • Υπέροχος πίνακας κε Ηριδανέ, γεμάτος ζωντάνια και οραματική δύναμη. Σας εύχομαι ότι καλύτερο. Αργύρης Πάσος
  • Το έργο σας είναι υπέροχο. 
    Το έβαλα στην βορειοανατολική πλευρά του δωματίου μου, όπως μου είπατε...και οι αυπνίες ΤΕΛΟΣΣΣ...
    Το έχουν θαυμάσει πάρα πολλοί….Κύριε Ηριδανέ σας ευχαριστώ πολύ. Σπύρος Π.
Στα πλαίσια της πολύ επιτυχημένης συνεργασίας μου με την γκαλερί Laifos της Πάτρας, άρχισε και η ηλεκτρονική διάθεση στο www.laifos.com των έργων μου, καθώς και αντιγράφων τους. Όπως θα διαπιστώσετε οι τιμές των έργων μου, (κατέξαίρεσην) θα είναι ιδιαίτερα προσιτές και θα ισχύουν μόνο μέσου του συγκεκριμένου site (Επωφεληθείτε...!!!)
Βιογραφικό Ηριδανός Κεφαλάς
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ CONTACT
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ALL CONTENT COPYRIGHT
© HRIDANOS KEFALAS
hello world!


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram